Yu-Gi-Oh!

Det finns en hel del expansioner ute till YGO:TCG, och det jag har köpt och spelat är det senaste, så det är det som kommer recenseras. Då jag inte har spelat de andra vet jag inte vad som lagts till eller ändrats, och kommer att skriva som om det här är originalspel och inte jämföra med några av de andra versionerna.

För att spela behövs två spelare med var sin lek innehållande minst 40 kort, vissa kort kräver också att det finns en sexsidig tärning eller ett mynt tillgängligt. Varje spelare börjar med 8,000 livspoäng. När dessa är slut har denne förlorat.

Spelet är uppdelat i faser, i varje fas finns det olika saker man kan göra. I öppningsfasen drar man ett kort från leken, i huvudfas 1 spelar man ut kort, i stridsfasen slåss man, i huvudfas 2 kan man spela ytterligare kort och till sist kommer slutfasen, då man avslutar sin omgång.

Leken är uppbyggd av Monsterkort (monster), Spellkort (trollformler) och Trapkort (fällor). Monsterkorten är i första hand till för att kämpa mot motståndarens monster och göra skada på spelarens livspoäng. Spellkorten är till för att till exempel höja eller sänka attackvärde på monster, förstöra fällor eller på ett eller annat sätt situationen i striden. Trapkort används för att lura motståndaren, man lägger dem nedvänt på spelbordet och vänder upp dem när man vill. Ett exempel på en fälla är Brainwashing Beam som tillåter en att ta kontroll över motspelarens monster under en begränsad tid.

Inom varje korttyp finns flera olika underkategorier, vilka beskriver när korten kan spelas ut, men dessa kommer jag inte gå in närmare på.

Spelet är ganska enkelt uppbyggt, i alla fall som grund. Den som får slut på livspoäng först förlorar. Men för att nå dit krävs ganska mycket. Eftersom det finns en hel del jättemycket massa kort som kan spelas på väldigt många olika sätt. Att bygga en lek där alla kort har ett syfte och fungerar bra ihop med de andra är svårt, då det finns så många olika kort. Men det finns också i princip obegränsade möjligheter.

Jag tycker YGO:TCG är ett bra kortspel. Det är snygga illustrationer och det är relativt lätt att vända en match om man ligger under. När man väl lärt sig vad de olika korten gör är det ett snabbt spel utan något krångel. Om man räknar bort allt tjat om regler då vill säga. Men det kanske bara är när vi spelar… Men i det stora hela är det ett mycket bra spel.

Betyg: 6,5/10

 

Uscha! Det här gick inget bra… Förhoppningsvis blir nästa bättre… Hoppas ni orkar läsa igenom den ändå :)


Kommentarer
Postat av: Markus

Den dög. Alla fick en förklaring till vad det är osv. Betyget skulle jag dock sätta på 7,5 istället.. Det är bättre än standarden av kortspel (pokemon,digimon,etc) Men det når inte riktigt upp i klassen där Magic ligger (9-9,5 i snittbetyg).. Så undefär 7,5.



Det är underhållande och är extremt roligt när det blir räfflande matcher.. Vilket inte alltid upplevs kanske:W Men för övrigt håller de vad som utlovas.

2008-08-25 @ 23:02:13
URL: http://thesyndicates.blogg.se/
Postat av: Markus

Jag skulle dock bara lägga ett spel som draim på 6,5-7. Det va inte tillräckligt spännande/händelserikt på samma sätt som de bättre kortspelen. Så nej inte värt mer.

2008-08-25 @ 23:18:49
URL: http://thesyndicates.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0