Värdshuset Flygande Galten

En av Deruts äldsta byggnader. Det var en av de första byggnaderna som uppfördes efter att De Vise grundade byn, och det är en av väldigt få byggnader som fortfarande finns kvar utan särskilt mycket ombyggnad. Kanske är det detta som gör att Deruts invånare är stolta över den. Bra mat, gott öl, rena sängar och Thimmy. Mycket bättre än så kan det inte bli.

För att komma till värdshuset går man längst den stora vägen som går rakt igenom byn, ända tills man kommer till kyrkan. Där svänger man höger och kommer strax fram till värdshuset. Det är en imponerande syn, tre våningar högt och det bredaste huset i byn. Går man runt huset kommer man till ett mindre hus; latrinen.

Väl inne i Flygande Galten är det alltid full fart. Oftast jobbar det en eller två vakter, men under kvällstimmarna får fler kallas in för att klara av den stora massan med fulla människor som kommer befinna sig där. Derut är mer av ett handelscentrum än en riktig by, och värshuset är alltid fullt av resande handelsmän. På kvällarna leder detta till att det kan gå ganska vilt till.

Bottenvåningen är platsen där man äter, dricker och umgås, medan de två övriga våningarna mestadels består av rum för uthyrning. Bottenplanet är oftast rökfyllt då det grillas mat över den öppna spisen och ljudnivån är väldigt hög. Till sin hjälp har Thimmy flertalet flickor som hjälper till med att ta beställningar och dela ut dessa, samt ett gäng herrar som står för framförallt ordning och reda. De gäster som inte kan hålla sina vätskor kvar i magen åker ut. Likaså de som bråkar. Detta gör att det ofta ligger mängder av spyende människor på utsidan, vilket ger mer plats åt de andra inomhus.


Kommentarer
Postat av: Alko

Glöm inte den enastående underhållningen! Serverad av "Hopplös", eller som han själv föredrar, "Ters".

2008-09-25 @ 23:00:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0