Tråkig, meningslös och ointressant uppdatering.

Jag gick inte till skolan idag. Jag vaknade med sprängande huvudvärk, magont och illamående och ville inte riskera att det skulle bli värre under dagen, då jag inte har någon direkt chans att komma hem om det skulle hända.
Så jag stannade hemma.

Jag repeterar allt vi gått igenom i japanskan hittills för tillfället. Är på kapitel 1 än så länge... Det här kan ta tid, men tror det är nödvändigt.

Jag gjorde nudlar med kokta grönskaer i förrut, det var ganska gott. En stund, en kändes det som om jag behövde spy. Så jag slutade äta då.

Min blogg är helt jävla värdelös och ointressant nu för tiden. Jag funderar på att ta en paus. Ingen verkar bry sig om att läsa den, och då behöver man ju inte direkt skriva i den längre. Drar härmed ner bloggandet till nivå: "Ett inlägg varannan dag eller så" till att börja med. Får se hur det fortskrider.

Presentation av Rollpersoner

Odhen Calvinsson.

En gigantisk man på 220 centimeter. Ironiskt nog saknar han totalt förmågan att vara aukoritär. Han är en riktig mes, som alltid försöker vara alla till lags och som bara vill passa in. Jobbet som personalansvarig har han fått för att han är brorson till Calvin, snarare än att han har gjort sig förtjänt av det. Odhen är ingen aggressiv person, om han inte blir arg. Då blir han riktigt arg.


Hopplös "Ters" Isaacsson.

Sonen till en av De Vise. Vid unga år upptäckte hans far att han var dyslektiker, och gav honom namnet "Hopplös". Hopplös valde att lämna sin far (Hans mor, en prostituerad kvinna från grannbyn, sågs aldrig till) och leva som krignresande musiker. Musik var en sak hans far aldrig förstod sig på. Han tog sig även namnet Ters. Nu för tiden är han en cynisk liten rackare, och med sina 162 centimeter är han den kortaste i gruppen. För tillfället jobbar han som servitör och musiker på värdshuset.


Brom Rahl.

Gamlingen i gänget. 30+ och en före detta jägare. Han lever numer i byn Derut, men kommer från början från grannlandet Damarien. Han är utkastare på värdshuset. Som person är han något av en ensamvarg, som trots det aldrig tackar nej till kvinnligt umgänge. Sexuellt sådant då, självklart. Vissa kannibaliska tendenser finns i hans betéende, och vi vet inte riktigt hur det egentligen ligger till.

...

Det är sånt här som får mig att må dåligt. Jag menar det. Jag mår fysiskt och psykiskt dåligt av det. Har en klump i halsen och mår illa. Jag sitter med ticnet-se uppe och uppdaterar med jämna mellanrum i hopp om att någon ska makulera ett köp... Förgäves...
Jag har gjort det alldeles för många gånger redan, någon gång måste jag lära mig: vänta aldrig, aldrig någonsin med ett biljettköp. "Jag tar det imorgon" sa jag igår. "Det finns ju gott om biljetter kvar." Fan heller att det gjorde...

Någon som vill sälja en Hauntedbiljett till mig? Jag betalar 230-500 spänn för den...

Deruts torg och marknad

På marknaden är det alltid full fart. Köpmän skriker ut sina priser och försöker locka till sig kunder genom att överrösta de övriga stånden. Det må vara så att Derut bara är en viloplats mellan Quilla och Västborg, men vem har sagt att det innebär att det inte finns pengar här att tjäna? Med lite tur säljs ens varor slut redan här så man kan återvända hem för att hämta nya snabbare.
Detta innebär självklart inte att alla köpmän som är i Derut tillbringar sin tid att sälja saker på marknaden, om så var fallet skulle ju ingen köpa eftersom alla skulle vara upptagna med att sälja. De som har köpstånd är de som säljer bara för att tjäna pengar, och inte har några avtal som innebär att de måste sälja sina varor på en speciell plats eller till någon speciell person. Så länge de får sålt sina varor är de nöjda.
Större delen av de köpmän som tillbringar sin tid i Derut är dock sådana som vet att allt de har ska säljas, eller bytas, på en och samma plats. Kanske har de en fast köpare i Quilla, eller så är deras nuvarande uppdrag mer frakt av varor än försäljning.
Utöver stånden finns där även gatumusikanter, gycklare och sagoberättare. Dessa dras till torget som malar till eld, då de vet att här finns pengar att tjäna. Här och där sitter barn samlade runt en sagoberättare och gycklarna går runt bland folket och visar upp sina konster, oftast mot en liten betalning då.

Tiggare är en ovanlig syn i Derut, men de finns. Framförallt finns de på torget. Sover gör de oftast i tält en bit utanför byn, men varje dag kommer de in för att försöka få ihop pengar så de kan klara sig ytterligare en dag. Många av de som jobbar på Flygande Galten har varit i denna situationen. Oftast är det inget man väljer eller har gjort sig förtjänt av, utan oftast är det människor som förlorat sitt hem och sina ägodelar i någon brand, eller resande som blivit överfallna av banditer och sedan fastnat i en ond cirkel av tiggeri för att kunna överleva.


The Gamers

Det krävs ett överflöd av nördighet för att orka ta sig igenom det här, men fy fan vad kul det är!

"Can you believe he would actually rather go out with a beautiful,
inteligent young woman, than hang out in this ass smelling basement
with his best friends, on a friday night playing adventure games and
having belching contests? And all for the off chance that he'll score too!
Can you imagine that?"

Djupa diskussioner med blivande mat.

"Nej, du ska inte bita honom."
"Du verkar slö."
"Håller du på att dö? Vi får nog hålla dig under vattnet lite."
"Varför gömmer du dig?"

Pappa ska koka krabbor. Medan vattnet värms upp har han inte så mycket för sig...

Thimmy Rosso

Den tjocka, godhjärtade mannen som driver värdshuset Flygande Galten. Han är 53 år gammal, men har redan vita strimmor i det annars så svarta håret. Han försöker alltid att se det bästa i människor, och detta har lett till att han har hamnat i många knipor under åren. Men han har också många vänner och kontakter. Det är en person som alltid ställer upp och som är svår att ogilla. Hela hans personal är handplockad, sånär på ägarens brorson, vilken fått platsen av sin farbror Calvin, som är den egentliga ägaren av värdshuset.

Thimmy är Calvins språkrör då denna är för sjuk för att kunna umgås särskilt mycket med folk. Han bor nu för tiden på värdshuset och Thimmy kommer personligen upp med mat, kläder och allt vad han behöver. Thimmy är egentligen den enda länken Calvin har med omvärlden för tillfället.
Han har ingen familj och jobbar i princip dygnet runt på värdshuset. Det går rykten om att han är homosexuell, då han aldrig syns tillsammans med kvinnor. Men ingen har några bevis för detta.

Alla som jobbar på värdshuset svarar inför Thimmy, som i sin tur bara svarar för Calvin. Detta gör att Thimmy är en av de mest inflytelserika personerna som står utanför De Vise i Derut.


RPs färdiga.

Tillägnat Alx, Jonathan och Markus: DM of The RIng

Idag har vi gjort RPs, woho!
Det tog tid och Alx var trött och ignorant på alla sätt och vis.
Sen spelade vi två teststrider. Mackans strid var nog den tråkigaste jag någonsin spelat, seriöst... Han träffade nästan aldrig, och när han väl gjorde det var skadevärde typ... 3...
Alx strid var roligare. Mycket roligare.
Så det så.

Inatt är det debatt mellan presidenter. Eller kommande sådana. Ska kolla.
Så det så.

Little Cage

So this is the first time I'm not lying
when I said I'm fine.
Cause I'm sick, (SICK!)
sick of being sick (SICK!)
Sick of being told what or who I am.

I'm worth it - every single act of love that comes my way...

Did you really think I'd make a
change to suit your skin.
I don't quite fit your precious
little cage.

Värdshuset Flygande Galten

En av Deruts äldsta byggnader. Det var en av de första byggnaderna som uppfördes efter att De Vise grundade byn, och det är en av väldigt få byggnader som fortfarande finns kvar utan särskilt mycket ombyggnad. Kanske är det detta som gör att Deruts invånare är stolta över den. Bra mat, gott öl, rena sängar och Thimmy. Mycket bättre än så kan det inte bli.

För att komma till värdshuset går man längst den stora vägen som går rakt igenom byn, ända tills man kommer till kyrkan. Där svänger man höger och kommer strax fram till värdshuset. Det är en imponerande syn, tre våningar högt och det bredaste huset i byn. Går man runt huset kommer man till ett mindre hus; latrinen.

Väl inne i Flygande Galten är det alltid full fart. Oftast jobbar det en eller två vakter, men under kvällstimmarna får fler kallas in för att klara av den stora massan med fulla människor som kommer befinna sig där. Derut är mer av ett handelscentrum än en riktig by, och värshuset är alltid fullt av resande handelsmän. På kvällarna leder detta till att det kan gå ganska vilt till.

Bottenvåningen är platsen där man äter, dricker och umgås, medan de två övriga våningarna mestadels består av rum för uthyrning. Bottenplanet är oftast rökfyllt då det grillas mat över den öppna spisen och ljudnivån är väldigt hög. Till sin hjälp har Thimmy flertalet flickor som hjälper till med att ta beställningar och dela ut dessa, samt ett gäng herrar som står för framförallt ordning och reda. De gäster som inte kan hålla sina vätskor kvar i magen åker ut. Likaså de som bråkar. Detta gör att det ofta ligger mängder av spyende människor på utsidan, vilket ger mer plats åt de andra inomhus.


Derut

I sydvästra Västmark, några dagsmarscher norr om Quilla, ligger den lilla handelsbyn Derut. Byn ligger precis i korsningen för städerna Quilla, Västborg och den lilla fiskebyn Earlia. När handelsmän reste mellan de olika städerna var det korsningen som blev en av mötesplatserna på vägen. Då det inte var någon plats där någon bodde permanent var det mer av en tältstad, ett handelscentrum på vägen. Till slut blev det så att några få personer stannade kvar på plats och organiserade för de som reste. De började prata om att börja bygga en by som bestod av hus istället för tält på platsen, så att det skulle bli lättare för de resande handelsmännen. Att ta ett rum över natten är ju alltid lättare än att resa ett helt tält, menade dem.

Dessa män mellan 20 och 40 år fick till slut genomfört det de pratade om, de grundade byn Derut. De började även kalla sig De Vise. Mest för att de tyckte de var smarta när de ville grunda en by. Mer om De Vise i senare kapitel.

Nu för tiden är Derut den by som De Vise ville ha från början. Det finns gott om fasta invånare, och handelsmännen kommer med de förnödenheter byn inte kan skaffa fram på egen hand. Nyheter kommer de med också.

Då De Vise ansåg att ett handelscentrum bör passa alla bestämde de att kyrkan i byn skulle ta emot alla, oavsett tro, så länge dessa sköter sig. Därför är kyrkan inte byggd enligt några speciella regler, utan är snarare ett stort hus med gott om plats. Många besökare som är djupt troende tycker detta är en dålig idé och kräver att åtgärder måste vidtas. Men då Derut är en handelsmittpunkt som inte har råd att förlora fler besökare än absolut nödvändigt behåller de samma regler som de gjorde upp från början.

Utöver kyrkan finns även ett torg. Torget ligger i västra delen av byn och är den plats där handelsmännen säljer och byter sina varor. Även torget kommer tas upp senare.

Byn är uppbyggd så att det bara finns en enda stor väg. Den är en avstickare från den stora vägen som leder mellan Quilla och Västborg. Följer man den kommer man till slut fram till kyrkan. Längst med den stora vägen ligger så gott som samtliga hus i byn. En mindre väg tar även av åt vänster och leder till torget. Vid korsningen mot torget finns även byns stora brunn.

Strax norr om Derut ligger Västra skogen, och till söder ligger havet, och Earlia.


Uppdatering

Från och med idag, eller imorgon (beror på om jag hinner färdigställa något material), kommer det komma upp information om personer, platser och legender från Derut. Inga spoilers, utan bara information som kan vara bra att ha för Rollpersonerna under spelmöten. Så slipper jag sitta och introducera varje SLP (Spelledarperson) på spelmötena.

Jag har utvecklat Derut ganska mycket sen jag använde mig av byn senast, och vill gärna ha förslag och idéer på hur den kan utvecklas mer. Det är också en anledning till varför information kommer läggas upp här. Plus att jag har för mycket fritid och är nörd. Men det är en annan historia.

Då jag tar för givet att den andra gruppen som spelar Diamantäpplet (Bestående av Mig, Dyma, Ylva och Tess) inte kommer fortsätta med det äventyret kommer här även läggas upp en slags spelkrönika efter varje spelsession.

Första delen kommer handla om Derut (nu snackar vi faktainläggen igen), och kommer som sagt upp antingen idag eller imorgon.

Eon III

Då har vi börjat igen. Eon III. Jag, Alx, Mackan och Jonathan. Vi har börjat utarbeta lite Rollpersoner (härefter kallade RP) till Makcn och Alx, och det ser bra ut, riktigt bra. De bästa hittills, om jag får säga det själv. De har djup, bakgrund, drivkrafter, begär, nackdelar, någon enstaka fördel etc etc. Ser fram emot det som faen!

Info ang RPs kommer, och förmodligen kommer det upp någon slags krönika om hur spelet går här också. Se fram emot det!

Fuck!

D'OH!
Jag glömde anmäla mig till grammatiktentan....
Omtentantamen tisdagen den fjortonde oktober. Ser fram emot det -.-'

Filmis

Chips, gurka, öl, nötter, dipp och Iron Man. Det är så det ska vara.

Vad som hänt i helgen

Gräsklippning nu igen. Dock utan allergi den här gången. Tack och lov. Men svetten lackar mot pannan samtidigt som vinden blåser kallt. Mössa och jacka är ett måste, trots att det är dessa som gör att man svettas. Verkligheten jävlas med en.

I helgen rollspelades det. Umu. Tom Collins fick problem med jättevapnen, hans inkompitenta medhjälpare lyckades koppla dessa upp och ned så det blev lite fel och 8 personer brändes brutalt till döds. Yummie. Vi blev fråntagna fallet angående liket i garderoben, och ska nu hoppa på ett till synes övergivet rympskepp som ligger och driver i rymden mitt ute i ingenstans. Jo.. Tjena... Övergivet...

Igår kom Dyma "hem" en stund. Vi åt kakor och pratade. Sen åkte vi till Albons och drack kaffe och pratade.
Idag var det tänkt att vi kanske skulle spelat lite hos Albons, jag och han. Samt göra en RP år mig i D&D 4E, men då jag inte har någon bil vette fan om detta går.

Eon. Blir det snart. Ska kalla in pojkarna som ska spela (Alx, Mackan och Jonathan) och tvinga dessa göra varsin RP. Sen ska vi förmodligen köra igenom Diamantäpplet. Förhoppningsvis kommer vi längre än vad vi gjore förra gången vi försökte oss på det... Och inga spoilers nu folk!

Ska nog plugga lite japanska idag.. Måste få grepp om grammatiken i tredje kapitlet... Samt råplugga glosor... Usch!

Under and in!

Snabbsanning

O'boyfläckar på papper kan inte mäta sig med kaffefläckar på papper i coolhet. Det är bara så det är, sanningen måste accepteras, går inte att förneka. Vissa saker bara är så.

-

Ah! Nysanfall! I can't take it anymore!

Versus limited edition

Mirror, mirror on the wall
Who's the biggest fuck up of all?
It's getting ridiculus
and we're supposed to
play along...

Äntligen, efter en helvetisk dag (Försov mig, hann inte äta frukost, var kallt till bussen, kände mig sjuk, fattade ingenting på lektionen (pga illamående, trötthet etc etc), upptäckte att maten jag hade med mig inte var ätbar, hittade ingen resturang som sålde mat till humana priser) lyckades jag få tag i skivan, köpte den på Rocks i Femmanhuset, vilket är att föredra framför Bengans webbutik...
Jag gillar det jag hör, gött röj, Dolving gör en aldrig besviken.

Har köpt Deathnote 4 också, den är bra. Likaså När Änglar Dör, av Andreas Roman. Hans blogg finns länkad vid länkar btw, mycket bra blogg, rekommenderas starkt!

Nu är det fyra dagars helg, ska bli skönt. Imorgon signerar The Haunted, I WILL be there! Även om det så betyder att jag inte kan komma hem efteråt, och få sova på asfalten utanför centralstationen. Men det löser sig nog. Kanske kan låna bilen till Stenungsund igen, med lite tur. Kanske kan dra med mig Mackan ner, till och med. Eller vad säger du?

Versus

Jag kom hem från skolan, och såg att jag fått paket. Ett paket jag beställt från Bengans.se.
Jag öppnade paketet, med en glad känsla i magen, och upptäcker att "SATANS JÄVLA FITTA!"
Jag har inte fått den limiterade utgåvan...

Ska köpa den imorgon... Och hoppas att allt som man skulle få med då man beställde den via nätet (vilket var det jag gjorde), medföljer, annars blir jag arg, riktigt jävla arg.
* Regular jewelcase CD
* Slipcase wallet with 4 bonus tracks
* Poster
* Sticker
* The Haunted guitar pick
Seriöst. Jag HATAR webbutiker, när fan ska de leverera vad man beställer?!

Morgonkvist

Ljuset lyser halvsvagt, på bordet står massa öppnade pålägg, men inget av dem tycks användas för stunden. Två tomma mjölkpaket står bredvid det orörda ägget och en halväten macka ligger ensam på en tallrik. Utanför är det mulet, molnen tycks aldrig vilja lämna, och de sprider sitt dunkla sken över omgivningarna. Han sitter i morgonrock och stirrar tomt framför sig medan han väntar på att klockan ska gå.

Jag kan inte äta idag... Det går inte. Idag har vi tenta, jag borde vara nervös. Det är jag inte, men jag borde, eller? Efter tentan har vi tre timmars rast, och sen börjar vi med kanji. Önskar bara att jag kunde katakana också... Men det löser sig, jag får plugga mer. Tre timmar... Jag vet inte vad jag ska hitta på, vet inte var jag ska gå. Jag hoppas det löser sig. Får ta med mig en bok, lite musik, och någon klasskamrat eller så. Så kanske det blir lättare att fördriva tiden någonstans.
Idag blir det spaghetti till lunch, gårdagens middag.

När jag kommer hem ska jag sätta mig och mixa lite RT. Förhoppningsvis blir jag färdig med det. Det vore skönt att slippa ha det hängande över sig. Bra låtar, bra låtar. Medelmåttig inspelning, dålig sångare, bättre sångerska, men dålig sångare.

Jag fick låna bilen idag, så jag kan ta den till Stenungsund, det gör saker avsevärt mycket lättare. Det är bra.
Peace.


Jag kommer inte på någon rubrik

Jag fattade typ... få se nu... Ingening på lektionen idag... Iallafall den första... Kore, sore, are, kono, sono, ano.... Mycket att hålla i huvudet. Men dagen var kul. Andra lektionen gick mycket bättre. Har dock jättedålig koll på siffror upptäckte jag...
Imorgon har vi hiraganatentamen. Ska bli... kul...?

Idag spelade vi in bas! Alx spelade in bas! Nu ska här mixas, sen är det färdigt. Demo nummer två: Fem bilar skiljer oss åt.

Alx och Mark sitter i sängen bakom mig. Kanske ska vara lite social.
Alx läser... Mark bloggar också... Fuck 'em....

HEJ DÅ!

Öl på en måndag

Vi kör lastbil.

Dagen blev inte så jävla bra. Vägen till skolan var skitseg, och lektionen var inte alls kul. Man satt bara och kollade på klockan hela tiden. Hemfärden var inte kul den heller. Fick iallafall köpt en present till Markus, det var på tiden. När jag kom hem, gick jag, innan jag kom hem, till Alx. Det var rörigt, right? Men läs det igen några ggr så kanske ni fattar. Jag gick runt där, ty de var inte hemma än. Var uppe i bergen lite och kollade runt, det var längesen sist.

Vi drack öl, lyssnade på LOK och satt med dator. Trevligt värre, yes. Öl på en måndag, det ska min bok heta.

Imorgon ska vi försöka lägga bas på låtarna till RT. Alx hjälper till. Sen ska jag mixa dem, och efter det är de färdiga. Woho. Hoppas det vi har duger, för det kan bli svårt att lägga om saker...

Men jaja, whatever, tidig dag imorgon. C'ya.

Ytterligare en dag i livet.

I väntan på skolan sitter jag här. Persiennerna är neddragna, mest för att jag inte orkar dra upp dem, och datorn surrar lågt i bakgrunden. På skrivbordet står tomma kaffekoppar och en halvfärdig japanskaläxa ligger bredvid.

Om en timma sitter jag på bussen. Då är den ungefär i Henån. Om två är den vid Kungälv, och strax efter det i Göteborg. Dagens lektion är Textkurs I med YGO, och sen bär det av hemmåt igen. Jag hoppas att jag en dag kommer slippa dessa pendlingar, kanske bo i närheten av skolan. Men den dagen är inte idag, och inte imorgon eller dagen efter det.

Jag försöker ta mig igenom Harry Potter, sista boken. Det går inte. Det går bara inte. Den är så jävla dålig. Seriöst... Har snart läst halva, och tristessen är ett faktum. Hon borde lagt av efter fyra böcker eller nåt. Det var då de fortfarande var läsvärda. De tre senaste har jag bara läst för att jag läst de första, utan någon större motivation. Förmodligen har J.K Rowling bäddat in sig så i Harry Potter att hon inte kommer kunna skriva om något annat sen. Betyder det att hennes karriär som författare är så gott som över, eller kommer hon fortsätta skriva böcker om Harry Potters värld? Halvdana böcker, som skrivs för att fansen vill veta mer, hela tiden veta mer. Glupska efter fortsättningar som vi är. Kommer vi få
en bok där Ron är huvudperson, och sen en där Hermione är det? Med lite tur kanske vi till och med får en som handlar om Dumbledores liv. Jag hoppas vi slipper det.

När jag kommer hem ska jag försöka titta på några avsnitt av Ghost in the Shell. Sen får vi se hur det går med den saken. Det brukar ju aldrig bli som man hoppas, här i livet. Det är just därför planekeonomi aldrig riktigt slog igenom, om jag får säga så.

Men nu måste jag dra mig, lev väl.

Boktips.

"Irony means taking an objective or inverted view of oneself
or of something belonging to oneself and discovering oddness in that."

Jag är fan besatt av Haruki Murakami... Det är inte nyttigt. Men FY FAN vad bra han är! Vet ingen som kan ge samma jordnära känsla som honom. Människor som verkligen lever och värld som man verkligen kan leva sig in i. Läs allt ni kommer över! Det är det jag kommer göra iallafall.

Norwegian Wood och After Dark hittills. Alla andra inom en snar framtid :)
Alx, du ska låna, försök inte komma undan!

Sjuker

Ont i maaaagen! Så ont i maaaaagen att jag måste lägga mig ner och rulla ihop mig till en liten boooooll. Det är inte det minsta kul. Så jag stannade hemma idag. Först hade jag ställt klockan på 0530, och kom upp vid 0600. Duschade, åt frukost och allt sånt där, och sen kom smärtorna. Så jag gick och la mig igen, och sov till 1345. Det är sjukt, jag vet. Men så är det.
Min dag kommer bestå av Final Fantasy XI-spelande och dricka varm choklad. Titta på The Wall, titta på Laura, och titta på Ghost in the Shell. Kul dag, ya?
Kanske plugga lite hiragana och katakana också.

Imorgon blir det kanske inspelning, beroende på om jag får tag på Charlotta eller inte. Men det löser sig nog.

Hej då. Nu ska här spelas!

En helg i Göteborg

"Håller du ett öga på det här lite, så det inte kokar över eller något."
-Gson när han stekte köttfärssås och behövde en toalettpaus.

Fredag:
Skola. Sen stack jag till G-son. Vi pratade samt gjorde spaghetti och köttfärssås. Jag har aldrig smakat spaghetti som smakar så lite. Men det kan bero på att jag var med och gjorde den. Sen sov vi typ.

Lördag:
Träffade en Niklas, som jag snackat lite med på Rollspel.nu. Vi tog en kaffe och diskuterade rollspelsplaner.
Umgicks med Carro, en mycket, mycket söt tjej som umgås med fler gånger ska. Två ggr hittills i år tror jag. Låt det bli många fler. Vi åt kinamat, vandrade runt i Göteborg utan att veta vart vi skulle ta vägen, gick till Games, vandrade lite till etc etc. Sen lämnade hon mig åt mitt öde i Brunnsparken medan hon stack på fest. Jag satte mig vid fontänen och väntade på min klass. Ty vi skulle ut på krogen.
Klassen kom. Eller några stycken iallafall. Sisådär 15 kanske. Vi gick till PC, och där satte man sig ner efter en öl och pratade med folk. Ironiskt nog pratade jag mest med en tjej som var vän till en i klassen, så jag lärde inte känna klasskamraterna så mycket mer, vilket egentligen var grundtanken med det hela. Men jaja. Det kommer fler ggr. Sen åkte jag hem till G-son och sov på hans soffa igen.

Söndag:
Åt havreringar, ekologiska sådana, till frukost, och gav mig sedan ensam ut på stan. Hittade en Mon och en Isa där. De
lekte en stund med min kamera. För övrigt så bråkar bilderna med mig, så de hamnar lite här och var. Efter leken med dessa töser stack jag till Svingeln och träffade Niklas igen. Där var även Mats och Paulina (Har jag för mig...). Vi fick en intrduktion till äventyret, och sen gjorde vi Rps. Jag gjorde en vapeninjengör vid namn Tom Collins, till hyllning av Rent, eller pga fantasibrist. Välj själva.
Sen spelade vi fram tills halv två ungefär. Vi hittade ett lik i en garderob. Och sen hände inte så mycket mer.
Sen fick jag låna en madrass att sova på.

Måndag:
Skoldag. Sen åkte jag hem.

Hej hopp.

Grammar check

Jag har jättetråkigt.. Därför uppdaterar jag nu igen.

Watashi wa kinoo resutoran de tomodachi to hirugohan o tabeta

Jag i går resturang på med vän lunch åt

=

Jag och en vän åt lunch på en resturang i går.

Watashi wa - Jag
kinoo - igår
resutoran de - resturang på
tomodachi to - vän med
hirugohan o - lunch
tabeta - åt

wa är subjektmarkering, o är objektmarkering. Verbet, åt, kommer sist.

Jag har kul...

Snabbuppdatering

Idag var en bra dag, bästa skoldagen hittills. Vi är numera klara med grammatiken (nu väntar bara en tenta på det också...) och har börjat med hiragana. Vi bytte lärare. Yuko är heeeelt galen. Seriöst. Men fy vad kul hon är. Första halvan av lektionen bestod av kollektivt skratt, både för lärare och klass. Kul värre, kul värre.

Jag har börjat få grepp om hur språket är uppbyggt nu. Så länge man använder rätt beteckningar på subjekt och objekt, samt lägger verbet sist så är allt bra. Typ... Har inga större problem med hiragana heller. Ganska lätt att lära, ganska lätt att komma ihåg, väldigt lätt att skriva, ganska lätt att läsa.

På lördag ska folk från klassen ut och dricka öl. Det bliva kul, yes. Jobbigt att man ska träffas redan klockan nio på morgonen, blir tight med bussar. Nu igen...

Jag ska köpa bil förresten.

Hej då.

I should be sleeping by now

Jag gillar verkligen inte att klippa gräs. Allergin tar död på mig. Kom inte och säg att det "inte finns något pollen kvar nu", ty det motbevisade jag hårt idag.

Bring the War Home, Peter Dolving från The Haunteds andra band. Lyssna på det! Även om ni inte gillar Haunted, lyssna på det. Det är annorlunda, men det är skitbra.

Jag startade upp Cubase idag och upptäcte att ALLT var på japanska. En del av mig dog då.
Jag var tvungen att avinstallera allt jag fixat med japanskan för att kunna få cubase på engelska igen. Det kommer bli ett helvete det här...

Imorgon blir det fik med Hanna och Tove. Sen är det min andra japanskalektion. Ytterligare en lektion fylld av svensk grammatik. Slutar vid 1800. Har jag tur kommer jag hem...
*Kollar kukvästtrafik*
Och ser att visst kommer jag hem. Men jag får åka den %#/#&%¤/" färjan igen! Helvete! Varför ska alla bussar gå via den förbannade färjan!? Seriöst!

Första skoldagen

Efter första dagen på högskolan är jag helt slut.
För det första borde jag inte tagit 377 till Stenungsund, ty den gick tydligen via Svanesund, och det innebär Dåååååliga värgar och färja. Usch! Sen borde jag ha kollat öppentider (och vägbeskrivning) till Studenternas Hus, då jag letade efter det i typ en timma, och när jag väl kom dit hade de stängt.
Jag köpte mig en hamburgare och stressade till skolhuset. Jag kom dit, gick in och upptäckte att "fan... Vilken jävla huvudvärk...", jag tror jag hade kaffeabstinens. Så där satt jag, trött, huvudvärk och allmänt stingslig på en japanskalektion i två timmar och fick en undervisning om svensk grammatik.. Vilken fantastisk dag.
När jag skulle hem satte jag mig och väntade på spårvagn nummer fyra, för att upptäcka att Röd Express till Stenungsund också gick därifrån, så jag hoppade glatt på den. Efter ett tag började jag tänka; undra om det finns någon bytesbuss i Stenungsund...
Jag kom till Stenungsund och såg att det fanns en, tack och lov. Oturligt nog var det 377, vilket ledde till färja och dåliga vägar igen.
Hoppas onsdagen kommer bli bättre..

Over and out.

En dag

En dag, en bra dag. En intressant och kul dag. Man umgås för sällan med grannen, den saken är klar.

Livet leker tjuv och polis, och jag är den som står bredvid och hejar på.

Tack för mig. God natt.

RSS 2.0