Lite bakgrundsinformation

Kazuki Takahashi påbörjade år 2006 en mangaserie om en ung man vid namn Yugi Muto, vars farfar äger en spelbutik. Kanske är det därför Yugi är så pass intresserad av spel som han är. En dag får han ett milleniepussel av sin farfar, som sägs uppfylla en önskan av den som lyckas lösa det. Yugi lyckas, och det visar sig att pusslet besitter en mörk kraft, som förvandlar Yugi till Yami Yugi. Yami betyder mörker. Yami Muto är en spelkung som är en mästare på så gott som alla spel, och en riktig taktiker.

Till att börja med inriktar sig serien på massa olika småspel, men efter ett tag blir vi presenterade för kortspelet Magics and Wizards. Kortspelet tar er och mer över i serien och till slut är det som om serien i princip handlar om spelet, mer än karaktärerna. Detta för att läsarna av serien tyckte att spelet var så bra, så Takahashi fortsatte med det.

Det är det fiktiva spelet Magic and Wizards som har utvecklats till att bli det Konamiägda Yu-Gi-Oh! Trading Card Game (Härefter kallat YGO:TCG). Och det är den senaste versionen, Yu-Gi-Oh! Trading Card Game GX som jag kommer skriva om. GX står för Generation neXt. Yu-Gi-Oh! GX är en fortsättning på Takahashis serie, men är numera tecknad av Naoyuki Kageyama.


Kommentarer
Postat av: Markus

Ja Informationen va bra faktiskt. Speciellt det där om GX, det visste jag inget om (har bara sett lite av animen på tv) :=

2008-08-21 @ 20:49:55
URL: http://thesyndicates.blogg.se/
Postat av: Alex

Som "Dragon Ball GT"! Eller "Rambo 4"!

2008-08-21 @ 21:52:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0