Deruts torg och marknad

På marknaden är det alltid full fart. Köpmän skriker ut sina priser och försöker locka till sig kunder genom att överrösta de övriga stånden. Det må vara så att Derut bara är en viloplats mellan Quilla och Västborg, men vem har sagt att det innebär att det inte finns pengar här att tjäna? Med lite tur säljs ens varor slut redan här så man kan återvända hem för att hämta nya snabbare.
Detta innebär självklart inte att alla köpmän som är i Derut tillbringar sin tid att sälja saker på marknaden, om så var fallet skulle ju ingen köpa eftersom alla skulle vara upptagna med att sälja. De som har köpstånd är de som säljer bara för att tjäna pengar, och inte har några avtal som innebär att de måste sälja sina varor på en speciell plats eller till någon speciell person. Så länge de får sålt sina varor är de nöjda.
Större delen av de köpmän som tillbringar sin tid i Derut är dock sådana som vet att allt de har ska säljas, eller bytas, på en och samma plats. Kanske har de en fast köpare i Quilla, eller så är deras nuvarande uppdrag mer frakt av varor än försäljning.
Utöver stånden finns där även gatumusikanter, gycklare och sagoberättare. Dessa dras till torget som malar till eld, då de vet att här finns pengar att tjäna. Här och där sitter barn samlade runt en sagoberättare och gycklarna går runt bland folket och visar upp sina konster, oftast mot en liten betalning då.

Tiggare är en ovanlig syn i Derut, men de finns. Framförallt finns de på torget. Sover gör de oftast i tält en bit utanför byn, men varje dag kommer de in för att försöka få ihop pengar så de kan klara sig ytterligare en dag. Många av de som jobbar på Flygande Galten har varit i denna situationen. Oftast är det inget man väljer eller har gjort sig förtjänt av, utan oftast är det människor som förlorat sitt hem och sina ägodelar i någon brand, eller resande som blivit överfallna av banditer och sedan fastnat i en ond cirkel av tiggeri för att kunna överleva.


Kommentarer
Postat av: Amanda

häftig bakgrund

2008-09-27 @ 19:50:33
URL: http://www.metrobloggen.se/Dotteralberta

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0